Είστε εδώ:Αρχική»Νυκτερινή αστυνομική επιχείρηση “σκούπα” στο Νοσοκομείο Αττικόν
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 17:30

Νυκτερινή αστυνομική επιχείρηση “σκούπα” στο Νοσοκομείο Αττικόν

      Οργανωμένη επιχείρηση στο Νοσοκομείο Αττικόν εκτέλεσε το προηγούμενο βράδυ το Α.Τ. Χαϊδαρίου για τον έλεγχο της αδήλωτης – παράνομης – μαύρης εργασίας, μετά από καταγγελία του σωματείου των νόμιμων αποκλειστικών νοσοκόμων. Υπήρξαν πολλές συλλήψεις, ενώ κάποιοι πιστεύουν ότι ενδεχομένως υπάρχει και οργανωμένο κύκλωμα που αποκομίζει κέρδη από την παράνομη εργασία.

 

      Στην σχεδιασμένη επιχείρηση, που ξεκίνησε στις 23.50 της 7ης Ιουνίου και διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, έλαβαν μέρος 8 αστυνομικοί. Συνελήφθησαν 13 παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες (3 Ελληνίδες, 6 Γεωργιανές, 3 Βουλγάρες και μία Αλβανίδα), οι οποίες εργάζονταν χωρίς να είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων του νοσοκομείου, μη διαθέτοντας διπλότυπο μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών καθώς και άδεια εργασίας. Μετά την ολονύκτια κράτησή τους, αυτή την ώρα, μεσημέρι 8/6, οι 13 γυναίκες οδηγούνται στον Εισαγγελέα, κατηγορούμενες για παραβίαση του ν. 683/1948 περί διπλωματούχων αδελφών νοσοκόμων. Δύο από τις συλληφθείσες πρόκειται να απελαθούν, αφού δεν διαθέτουν άδεια παραμονής στη χώρα και για μία εκκρεμεί εισαγγελική παραγγελία φυλάκισης.

      Οι γυναίκες εργάζονταν στο Νοσοκομείο με χαμηλό μεροκάματο, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα κάποιοι να καρπώνονται μερίδιο από τα έσοδα, δηλαδή η πιθανότητα να υπάρχει κύκλωμα εκμετάλλευσης της μαύρης εργασίας.

      Το Α.Τ. Χαϊδαρίου έλαβε συγχαρητήρια από συνδικαλιστικούς φορείς που αγωνίζονται ενάντια στη μαύρη εργασία.

Διαβάστηκε 356 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 17:32