Είστε εδώ:Αρχική»Τέλος οι αστυνομικοί από τα γήπεδα ...
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 09:47

Τέλος οι αστυνομικοί από τα γήπεδα ...

      Βγήκαν ειδήσεις στο 1ο Θεματικό Φόρουμ των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, που διεξήχθη τη Δευτέρα 18 Ιουνίου υπό την αιγίδα της ΠΟΑΣΥ. Αρκεί, φυσικά, τα όσα ειπώθηκαν να μην μείνουν στο σκέλος των εξαγγελιών – δεσμεύσεων.

 

      Η πιο σημαντική απ’ αυτές είναι ότι υπάρχει πολιτική βούληση για να πάψει πλέον η παρουσία της Αστυνομίας στα γήπεδα. Ένα θέμα το οποίο έχει τεθεί εδώ και καιρό στους αρμόδιους υπουργούς -Νίκο Τόσκα και Γιώργο Βασιλειάδη, που ήταν από τους κεντρικούς ομιλητές της σημερινής εκδήλωσης- από την πλευρά των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ.

      Μάλιστα, όταν ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, έσπευσε να τον ρωτήσει εάν στο νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα θα περιλαμβάνει και την απαγκίστρωση από τα γήπεδα των αστυνομικών, με τον Νίκο Τόσκα να απαντά καταφατικά. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και μετά την ομιλία του υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων να του θέτει το θέμα και τον κ. Βασιλειάδη να λέει ότι είναι σε καλό δρόμο!

 

      Ακολουθεί η τοποθέτηση του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής : 

 

Κύριοι Υπουργοί,  κυρίες και κύριοι βουλευτές, κ. Γενικέ Γραμματέα του Υπουργείου μας, κ. Υπαρχηγέ και κύριε εκπρόσωπε της Αστυνομίας της Σκωτίας

Κυρίες και κύριοι,                                                                                       

      Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής μαζί με τις Ενώσεις Αθηνών, Βορειοανατολικής και Πειραιά συνδιοργανώνει σήμερα εδώ υπό την αιγίδα της ΠΟΑΣΥ, ημερίδα για την αθλητική βία, οι πτυχές τις οποίας τραυματίζουν και την κοινωνία μας.              

    Θα μου επιτρέψετε να μην σταθώ σε περιστατικά αθλητικής βίας άλλωστε είναι γνωστά σε όλους μας αφού η συχνότητα τους είναι τέτοια που δυστυχώς πολλές φορές δεν αποτελούν ούτε μονόστηλο στις εφημερίδες και ούτε καν αναφέρονται στα δελτία ειδήσεων.                                                   

    Τα αίτια της αθλητικής βίας, αν τολμούσα να τα αναδείξω, θα το θεωρούσα ως προσβολή στα πρόσωπα σας, αφού σε όλους μας είναι γνωστά χρόνια τώρα. Θα τολμήσω όμως να αναφερθώ σε δύο κατά την άποψη μου παραμέτρους της αθλητικής βίας με ειλικρινή λόγο και χωρίς να κρύψω τίποτα γιατί αυτό το θέμα αφορά τις ζωές μας, εμάς των αστυνομικών αλλά και των πολιτών που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν και καμία σχέση με τον αθλητισμό.                                                                                                    

     1ον: Στην αντικειμενική ευθύνη για τις εκδηλώσεις βίας στους αθλητικούς χώρους, όταν δηλαδή οπαδοί, παράγοντες ομάδων ακόμη και αθλητές πολλές φορές συμπλέκονται προκαλώντας τραυματισμούς, καταστροφές αλλά και παραδειγματίζοντας όλους τους άλλους. Ποιος έχει κατά τον νόμο την αντικειμενική ευθύνη; Η ΕΠΟ; Τα σωματεία; Το αρμόδιο Υπουργείο; Ποιος;                   

    Δυστυχώς κυρίες και κύριοι στην Ελλάδα κανείς και τούτο πιστοποιείται μέσα από την διαχρονική ατιμωρησία.                

   Νόμοι πολλοί και διαφημιζόμενοι από τις εκάστοτε κυβερνήσεις αλλά από την εφαρμογή τους δεν μπορούμε να νιώθουμε ευτυχείς.                               

  Εάν πάρουμε την γνώμη απλών πολιτών για το τι φταίει για την αθλητική βία πιστεύουν ότι η ατιμωρησία είναι υπεύθυνη, ενώ οι φίλαθλοι  (όχι οι οπαδοί) πιστεύουν ότι ευθύνονται μαζί και η ατιμωρησία των υπευθύνων αλλά και οι διοικήσεις των ομάδων.                                                                 

   Άρα κυρίες και κύριοι εάν οι νόμοι δεν εφαρμοστούν πιστά, η βία θα συνεχιστεί παρασύροντας τον αθλητισμό στα Τάρταρα.       

    Η 2η κατά την άποψη μου παράμετρος που υποδαυλίζει την αθλητική βία είναι η λήθη.                                                                                             

   Η ευκολία, η ταχύτητα που ξεχνούμε περιστατικά βίας στους αθλητικούς χώρους είναι πρωτοφανής αλλά όχι ανεξήγητη. Προσπερνούμε λοιπόν γρήγορα και επιφανειακά περιστατικά βίας προκειμένου να μην αποδοθούν ευθύνες, δηλαδή να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη όμως αυτή η λήθη κυρίες και κύριοι είναι η άδεια για την επανάληψη του κακού.    Ναι πιστεύω ότι δίνουμε άδεια με τις πράξεις μας και τις συμπεριφορές μας απέναντι στην βία και στους εκφραστές της, να επαναλαμβάνεται.                                                                            

  Για εμάς τους αστυνομικούς είναι μείζων θέμα καθώς οι τραυματισμοί αστυνομικών στις αθλητικές συναντήσεις τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο.                                                 

  Αρνούμαστε να υπηρετούμε ιδιωτικά συμφέροντα που βλάπτουν την κοινωνία που ορκιστήκαμε να υπηρετούμε.              

Η βία υπηρετεί στόχους αντίθετους από τους δικούς μας και θα αγωνιστούμε για αυτό ζητώντας από την πολιτεία στήριξη πραγματική, και επιτρέψτε μου, όχι υποσχέσεις.                       

  Τέλος η Ένωση μας θα ζητήσει από την Ομοσπονδία μας με την έναρξη της νέας σεζόν εαν έχουμε εκδηλώσεις βίας, να αναθεωρήσουμε και την στάση μας αλλά και την παρουσία μας στα γήπεδα.

 

Οι ζωές μας είναι πάνω από τα οποιαδήποτε ιδιωτικά συμφέροντα

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 480 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 12:51