Είστε εδώ:Αρχική»ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ – ΑΘΛΗΤΕΣ, ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ SPECIAL OLYMPICS 2019
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 10:01

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ – ΑΘΛΗΤΕΣ, ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ SPECIAL OLYMPICS 2019

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο η Τελετή Αφής της Φλόγας, για τους Παγκόσμιους αγώνες SPECIAL OLYMPICS 2019 που θα διεξαχθούν στο ABU DHABI 15 – 20/ 03/2019.

 

Στην τελετή που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από την αντίστοιχη των Ολυμπιακών Αγώνων έδωσαν το παρών ο Υπουργός Άμυνας κ. Αποστολάκης Ευάγγελος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης Γιώργος ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, η Περιφερειάρχης κ. Δούρου Ρένα, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης Γιώργος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών κ. Μπακογιάννης Κων/νος, η κ. Βαρδινογιάννη Μαριάννα, ο πρόεδρος των SPECIAL OLYMPICS HELLAS Διονύσιος Κοδέλλας καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων.

     Εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μανούρας Χρήστος.

Την παρουσίαση της Τελετής έκανε ο Αλέξης Κωστάλας, ενώ ξεχωριστές ήταν οι στιγμές που η Πρωθιέρεια Ηλιάνα Συμεωνίδου, παρέδωσε την Φλόγα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Παγκοσμίων Αγώνων SPECIAL OLYMPICS ABU DHABI 2019 κ. KHALFAN AL MAZROUEI, ο οποίος με την σειρά του την παρέδωσε στους αθλητές των SPECIAL OLYMPICS.

     Μετά το πέρας της Τελετής στο Ζάππειο, ξεκίνησε η Λαμπαδηδρομία με τηνσημαντική παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού 20 Αστυνομικοί – αθλητές της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Υ.Φ.Α.Α.) ήταν οι Λαμπαδηδρόμοι που συνόδευσαν τους αθλητές των SPECIAL OLYMPICS στην διαδρομή μήκους 8,5 χιλιομέτρων της φλόγας από το Ζάππειο Μέγαρο στην Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Ψυχικό.

     Τους αθλητές των SPECIAL OLYMPICS και τους Αστυνομικούς – αθλητές ακολούθησαν μαθητές από Σχολεία των Άνω Λιοσίων, του Κορυδαλλού, των Αγίων Αναργύρων, των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού.

Η Φλόγα έφθασε το μεσημέρι στην Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και άναψε στον βωμό στην αυλή της Πρεσβείας.

     Τους Λαμπαδηδρόμους και τους καλεσμένους, υποδέχτηκε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η Αντιπροσωπεία των Αγώνων και προς τιμήν τους παρέθεσε δεξίωση.

     Υπεύθυνος της Λαμπαδηδρομίας των SPECIAL OLYMPICS είναι ο Αρχ/κας Αγγελάκης Νίκος που υπηρετεί στην Υ.Φ.Α.Α. και είναι ο άνθρωπος που την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 θα μεταφέρει την Φλόγα στο ABU DHABI  με την Αεροπορική Εταιρία Etihad Airways.

     Οι άλλοι Λαμπαδηδρόμοι Αστυνομικοί - αθλητές της Υ.Φ.Α.Α. που συνόδεψαν τους αθλητές των SPECIAL OLYMPICS ήταν:

Ο  Α/Α΄  Σχίζας Αναστάσιος (Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης), ο Υ/Β΄ Ήλτσιος Γεώργιος, ο Υ/Β΄ Νίκος Θωμάς, ο Υ/Β΄ Κύδρος Νίκος, ο Αρχ/κας Βαξεβάνης Χρήστος, ο Αρχ/κας Συμεωνίδης Αναστάσιος, ο Αρχ/κας Γκλαβόπουλος Θεόδωρος, ο Αρχ/κας Ευαγγέλου Μάριος, ο Αρχ/κας Μπίτης Κων/νος, ο Αρχ/κας Σφυρόπουλος Κων/νος,  ο Αρχ/κας Χαλκιόπουλος Παύλος, ο Υπαρχ/κας Μπιτσάνης Μάριος, ο Υπαρχ/κας Τζανέτος Διονύσιος, ο Αστ/κας Βάρκας Νικόλαος,, ο Αστ/κας Κουντουρατζής Σπύρος, ο Αστ/κας Καφαταρίδης Δημήτριος, ο Αστ/κας Βερτούδος Κων/νος,  ο Αστ/κας Κούβαρης Ζαχαρίας, ο Ε.Φ. Κλώτσας Κων/νος.

Τους Αστυνομικούς – αθλητές συνόδευσε στο Ζάππειο Μέγαρο και την Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ο διοικητής της Υ.Φ.Α.Α.,  Α/Α΄ Δεσκουλίδης Ηρακλής (Ολυμπιονίκης πάλης)

Διαβάστηκε 286 φορές