Είστε εδώ:Αρχική»Επιστολή ΠΟΑΞΙΑ στον Αναπλ. Υπουργό Εσωτ. και Διοικ. Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ για το θέμα της προαγωγής των Ανθυπαστυνόμων
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 10:19

Επιστολή ΠΟΑΞΙΑ στον Αναπλ. Υπουργό Εσωτ. και Διοικ. Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ για το θέμα της προαγωγής των Ανθυπαστυνόμων

Κύριε Υπουργέ,


Κατά την πρόσφατη συνάντησή μας, ένα από τα κύρια θέματα που σας θέσαμε και το οποίο κατ’ εμάς χρήζει άμεσης επίλυσης, είναι αυτό της προαγωγής των Ανθυπαστυνόμων στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β’. Το θέμα απασχολεί ένα σημαντικό αριθμό συναδέλφων μας που ανήκουν στην κατηγορία αυτή και αποτελούν τη βάση της ιεραρχικής πυραμίδας των Αξιωματικών του Σώματος.

 

Η Π.Ο.ΑΞΙ.Α. από το έτος 2000 έχει αγωνιστεί προκειμένου να δοθεί διέξοδος στην βαθμολογική εξέλιξη αυτής της κατηγορίας των συναδέλφων, έχοντας υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις ούτως ώστε να ισχύσει και στην Ελληνική Αστυνομία, ό,τι ισχύει και στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο Πυροσβεστικό και στο Λιμενικό Σώμα.

Μετά από πολυετείς επίμονες προσπάθειες, μας εν τέλει η πολιτεία το 2008, με το ν. 3686, θέσπισε τα 26 χρόνια συνολικής υπηρεσίας των Ανθυπαστυνόμων ως όριο για την προαγωγής τους -παρά την διαφωνία μας- χωρίς άλλα προαπαιτούμενα. Το γεγονός αυτό όμως, είχε ως αποτέλεσμα να διαταραχθεί η επετηρίδα των Ανθυπαστυνόμων καθώς προήχθησαν Ανθυπαστυνόμοι με 26 συνολικά έτη στην Αστυνομία και με ολίγους μήνες στο βαθμό, ενώ αντίθετα Ανθυπαστυνόμοι αρχαιότεροί τους και με πολυετή παραμονή στον ίδιο βαθμό, δεν προήγοντο.

Αποτέλεσμα, λοιπόν, αυτής της στρέβλωσης ήταν οι θιγόμενοι συνάδελφοί μας να διεκδικήσουν μέσω της δικαστικής οδού την δικαίωσή τους. Αντί όμως, έστω και μ’ αυτόν τον τρόπο να εξευρεθεί λύση, στη συνέχεια ακολούθησε ένας δικαστικός τραγέλαφος, εξαιτίας των διαφορετικών αποφάσεων που εκδόθηκαν από τη Δικαιοσύνη που άλλους δικαίωνε και άλλους όχι.

Εν συνεχεία και προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό, το υπουργείο μας νομοθέτησε ξανά (Ν. 4058/2012) τροποποιώντας τον προηγούμενο Νόμο και ορίζοντας νέα όρια προαγωγής τα 22 έτη συνολικής υπηρεσίας εκ των οποίων τα 11 στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου. Και με αυτή τη ρύθμιση όμως το πρόβλημα δεν επιλύθηκε, ούτε ήρθησαν οι αδικίες, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι δικαστικές διεκδικήσεις και εκκρεμότητες μέχρι και σήμερα.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεσμεύεται και εφαρμόζει μόνο τις δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες, όπως προαναφέρθηκε διαφέρουν ανάλογα με τη σύνθεση του δικαστηρίου και τα κριτήρια που παρατίθενται, θεωρούμε ότι πρέπει να παρέμβετε άμεσα ούτως ώστε να δοθεί λύση σε αυτήν την εκκρεμότητα, που δεν τιμά ούτε την ελληνική πολιτεία ούτε και το Σώμα μας.

Προς τούτο, παρακαλούμε να δώσετε εντολή στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Προσωπικού του Αρχηγείου μας όπως εντός των προσεχών ημερών επανεξετάσει το ζήτημα με τη συμμετοχή εκπροσώπου μας, ώστε να διαμορφώσουμε βιώσιμη πρόταση –λύση του προβλήματος, στην κατεύθυνση της εναρμόνισης της νομοθεσίας με τα ισχύοντα στις Ένοπλες Δυνάμεις, το Πυροσβεστικό και το Λιμενικό Σώμα.

Ευελπιστώντας ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα μας, αναμένουμε την απάντησή σας.

 

  

                                                                     

πηγή: poaxia.gr

Διαβάστηκε 367 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 10:31