Skip to the content

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕ

ΠΡΟΣ :  ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

 

Θέμα : « Ενημέρωση για την δικαστική διεκδίκηση αναδρομικής διαφοράς αποδοχών »

Συνάδελφοι ,

Δυνάμει των υπ' αριθμ. 2194/2014 και 2195/2014 αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣΤΕ κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι μισθολογικές περικοπές των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας , οι οποίες επιβλήθηκαν με το Ν. 4093/2012.

 

Προκειμένου τα μέλη μας να εξασφαλίσουν το δικαίωμα διεκδίκησης του υπολοίπου των μισθολογικών τους διαφορών όπως αυτές προκύπτουν μετά την εφαρμογή του Ν. 4093/12 , η ΕΝΩΣΗ μας διερευνά το ενδεχόμενο πρότασης κατάθεσης, από όσα μέλη μας το επιθυμούν, ομαδικών αγωγών ενώπιον των αρμοδίων Διοικητικών Πρωτοδικείων, με αίτημα την καταβολή αναδρομικά του συνόλου των οφειλομένων αποδοχών , λαμβανομένων υπ’ όψιν και των μισθολογικών-βαθμολογικών προαγωγών που προέκυψαν.

Εν όψει όμως του κινδύνου παραγραφής , σε συνεννόηση με το γραφείο του νομικού συμβούλου της Ένωσης και προς κατοχύρωση των μελών μας , προτιθέμεθα όπως υποβάλουμε , χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τα μέλη μας, ομαδικό διακοπτικό αίτημα της παραγραφής προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους .

Εάν κάποιο από τα μέλη μας δεν επιθυμεί να συμπεριληφθεί στην ως άνω αίτηση , θα πρέπει να μας ενημερώσει εγγράφως μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2014.

Η ΕΝΩΣΗ θα επανέλθει για το θέμα της δικαστικής διεκδίκησης , μετά την 8-1-2015 , ημερομηνία συζήτησης ενώπιον του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του Σ.Τ.Ε , οπότε και θα ενημερωθείτε αναλυτικά για τις διαδικαστικές εν γένει ενέργειες που θα απαιτηθούν για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ομαδική αγωγή.

 

 

Για το Δ.Σ.

- Ο - - Ο -

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΚΟΥΜΠΟΥΛΗΣ Αθανάσιος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος