Skip to the content

Ανακοίνωση περί ρατσιστικών επιθέσεων από Αστυνομικούς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Λάβαμε γνώση των ανακοινώσεων της ΚΕΕΡΦΑ , που αναρτήθηκαν και στον ιστότοπο bloko.gr και ειδικότερα την ανακοίνωση που αναρτήθηκε την Παρασκευή 08-05-2015 στις 19:27 με τίτλο « Θα ξηλώσει επιτέλους τους χρυσαυγίτικους θύλακες μέσα στα Αστυνομικά Τμήματα ο κ. Πανούσης ; » και την ανακοίνωση που αναρτήθηκε το Σάββατο 09-05-2015 στις 15:46 με τίτλο « Ρατσιστικές χυδαιότητες Αστυνομικών στο Α.Τ. Περιστερίου σε βάρος θύματος φασιστών ενώ ο Πανούσης κοφεύει.» καθώς και τις καταγγελίες για συνεργασία Αστυνομικών του Ά Α.Τ. Περιστερίου με κύκλους της Χρυσής Αυγής.

 

Είναι αυτονόητο οτι άν τα ανωτέρω καταγγελλόμενα είναι αληθή τα καταδικάζουμε απερίφραστα , σε κάθε δε περίπτωση οι καταγγέλοντες οφείλουν , εάν έχουν στοιχεία να απευθυνθούν αρμοδίως στην Εισαγγελία για να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες κατά παντός υπευθύνου .

Αυτή είναι η νόμιμη και δίκαιη διαδικασία που οφείλουν να ακολουθήσουν , αλλιώς είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται Υπηρεσίες , συνάδελφοι επαγγελματίες και οικογενειάρχες.

Ο συνάδελφος αστυνομικός δεν είναι απρόσωπος εκφραστής ενός μηχανισμού αλλά λειτουργεί με απόλυτο πάντα σεβασμό στη νομιμότητα , τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες και είναι φορέας υποχρεώσεων αλλά και δικαιωμάτων.

Η ΕΝΩΣΗ μας σε κάθε περίπτωση καταδικάζει ενδεχόμενες τέτοιες συμπεριφορές , δηλώνει όμως απερίφραστα ενάντια στην εύκολη στοχοποίηση των συναδέλφων και θα σταθεί σύμμαχος και αρωγός σε κάθε συνάδελφο που ψευδώς συκοφαντείται.

 

Για το Δ.Σ.

- Ο - - Ο -

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΚΟΥΜΠΟΥΛΗΣ Αθανάσιος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος