Skip to the content

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

 

Στην θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας η Ένωσή μας έχει την χαρά φέτος να εκπροσωπείται από τον Αστ/κα ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΔΗ Γεώργιο , την Αστ/κα ΠΥΡΑΛΗ Ελένη καθώς και από επτά (7) Δόκ. Υπαστυνόμους της Σ.Α.Ε.Α.

Η Ένωσή μας πιστεύει ακράδαντα ότι τέτοιες δραστηριότητες θα πρέπει να επιδοκιμάζονται και να ενισχύονται καθώς προβάλουν το κοινωνικό πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ.

     Σε μία περίοδο που η Ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται καθημερινά και η αισιοδοξία τείνει να εκλείψει, το θέατρο έρχεται για να υπενθυμίσει σε όλους πως η τέχνη θα είναι πάντα εκεί για να μας αφυπνίσει, να μας βάλει σε σκέψεις και ίσως να μας εξελίξει.

        Η Θεατρική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από σπουδαία έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών, ετοιμάζεται να δώσει σάρκα και οστά, στο θεατρικό έργο “Ο Ηλίας του 16ου” των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου. Η Θεατρική Ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, την ύπαρξη της οποίας ελάχιστοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν, μετρά κιόλας 16 χρόνια λειτουργίας, με τα τελευταία χρόνια να βρίσκεται υπό την σκηνοθετική γραμμή του Γιάννη Κατράνη. Απαρτίζεται από αστυνομικούς, συνοριακούς φύλακες, ειδικούς φρουρούς και πολιτικούς υπαλλήλους, ενώ παραστάσεις έχουν δοθεί σε Ιδρύματα, Καταστήματα Κράτησης, Φυλακές ανηλίκων, Δημόσια Λύκεια αλλά και αρκετούς δήμους της χώρας.

Το τελευταίο διάστημα όμως η Θεατρική ομάδα υπολειτουργεί, αφού μέχρι πρότινος οι πρόβες γίνονταν σε διαδρόμους και αίθουσες συνεργείων καθαρισμού και κανείς δεν έδειχνε να θέλει να κάνει κάτι γι αυτό. Ύστερα από προτροπή των ίδιων των αστυνομικών και Π.Υ. που βρίσκονται στην Θεατρική Ομάδα, η Ένωση Αθηνών, προς τιμήν της και θα θέλαμε να εκφράσουμε από μέρους μας τα θερμά μας συγχαρητήρια γι’αυτό , αντέδρασε άμεσα και επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της θεατρικής ομάδας Διευθυντή Διεύθυνσης Επικοινωνίας Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Π.Υ. κ. ΓΕΡΟΧΡΗΣΤΟ Αλέξανδρο ο οποίος ανέφερε πως το πρόβλημα δεν θα είναι μόνιμο, ενώ διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει καμία διάθεση από την εν λόγω Διεύθυνση να ανασταλεί η λειτουργία της θεατρικής ομάδας.

Θα ήταν χρήσιμο και πραγματικά ωφέλιμο, προσπάθεια σαν και αυτή που κάνουν οι άνθρωποι που αποτελούν την Θεατρική Ομάδα της ΕΛ.ΑΣ., να μην βρίσκει εμπόδια και κλειστές πόρτες γιατί είναι πραγματικά αξιοζήλευτη η όρεξη και οι βλέψεις αυτών των ανθρώπων. Γιατί τα “εύσημα” δεν θα πρέπει να είναι λόγια που λέγονται στις επιτυχίες, αλλά πράξεις που εξυπηρετούν στις δυσκολίες.