Skip to the content

Με διαλυμένα περιπολικά εναντίον του εγκλήματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

Χθες Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “REAL NEWS” και στην σελ. 48 , άρθρο του Μαρίνου Αλειφέρη με τίτλο « ΜΕ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ» το οποίο αναφέρεται στην άθλια κατάσταση που βρίσκονται τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. και την επικινδυνότητά τους τόσο για τους Αστυνομικούς όσο και για τους πολίτες.

Στο εν λόγω άρθρο φιλοξενούνται εκτός από «χαρακτηριστικές» φωτογραφίες οχημάτων και δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσής μας ΚΟΥΜΠΟΥΛΗ Αθανάσιου καθώς και του Γεν. Γραμματέα ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ Γεώργιου.

Παραθέτοντας τις δηλώσεις του Προέδρου ΚΟΥΜΠΟΥΛΗ Αθανάσιου η γνωστή εφημερίδα αναφέρει :(Απόσπασμα) Την ίδια ώρα σε μία σοβαρή καταγγελία προχωρά μέσω της "R" ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Αθανάσιος Κουμπουλής. Τα οχήματα της Αστυνομίας δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ" ! Παράλληλα , σοκάρει η εκτίμησή του ότι , αν υποβάλλονταν σε τεχνικό έλεγχο , στην πλειονότητά τους θα κρίνονταν ακατάλληλα να κυκλοφορούν , πόσο μάλλον να ρίχνονται στην μάχη κατά του εγκλήματος. Ωστόσο , οι αστυνομικοί με τα οχήματα αυτά στήνουν μπλόκα στους δρόμους για να εντοπίσουν τους οδηγούς Ι.Χ. που έχουν το ίδιο πρόβλημα και να τους μοιράσουν τσουχτερά πρόστιμα. " Καλούμαστε να ελέγξουμε και να βεβαιώσουμε παράβαση σε πολίτες που δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από έλεγχο ΚΤΕΟ , ενώ εμείς οι ίδιοι κυκλοφορούμε καθημερινά με οχήματα , τα οποία , αν υποβάλλονταν σε αντίστοιχο έλεγχο , το 80% από αυτά θα κρίνονταν ακατάλληλα" λέει ο Αθ. Κουμπουλής. Με τα οχήματα όμως που θα έπρεπε να έχουν τραβήξει χειρόφρενο , οι αστυνομικοί είναι αναγκασμένοι να κάνουν την δουλεία τους. " Πολλά από αυτά έχουν σοβαρές βλάβες στο σύστημα τροχοπέδησης , φθαρμένες δισκόπλακες , τακάκια και λάστιχα , με αποτέλεσμα να είναι άκρως επικίνδυνα για τους συναδέλφους. Σκεφτείτε ότι είναι πολύ πιθανό να κληθούν κατά την διάρκεια της υπηρεσίας τους και να κάνουν και καταδίωξη με αυτά" , επισημαίνει ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Δυτικής Αττικής.

Και συνεχίζει παραθέτοντας τις δηλώσεις του Γεν. Γραμματέα ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ Γεώργιου : (Απόσπασμα) "Αναρωτιόμαστε αν αυτοί που απαιτούν από εμάς να κυκλοφορούμε καθημερινά με αυτές τις "νεκροφόρες" θα έκαναν το ίδιο , αν επρόκειτο να μετακινούνταν τα παιδιά τους" , λέει στην "R" ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής , Γιώργος Σταματάκης και προσθέτει : " Πολλά από τα οχήματα , εκτός των συνηθισμένων πλέον για εμάς προβλημάτων , όπως χαλασμένα παράθυρα , καλοριφέρ ή κλειδαριές , έχουν σοβαρά προβλήματα ακόμα και στα συστήματα διεύθυνσης. Συγκεκριμένα , εμφανίζουν εκτεταμένες φθορές στα μπροστινά συστήματα , στις κρεμαγέρες , στα ακρόμπαρα και στα ψαλίδια , με απρόβλεπτες συνέπειες όσο είναι στο δρόμο"