Skip to the content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΟΦΩΡΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

 

Την Τετάρτη και Πέμπτη , 4&5 Νοεμβρίου 2015 διεξήχθη το Διοικητικό και Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. με την συμμετοχή των πρωτοβάθμιων Ενώσεων . Την Ένωσή μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Κουμπουλής Αθανάσιος και ο Γεν. Γραμματέας Σταματάκης Γεώργιος.

   Από τους εκπροσώπους της Ένωσής μας κατά την διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου εκτός των άλλων θεμάτων και προβλημάτων της περιοχής μας και όχι μόνο, που αναφέρθηκαν , τέθηκε το μείζον κατά την γνώμη μας ζήτημα που αφορά την καθημερινή ενασχόληση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. με την μεταγωγή κρατουμένων στα δικαστήρια. Η Ένωσή μας πρότεινε να αλλάξει η διαδικασία του αυτοφώρου ώστε οι κατηγορούμενοι για αδικήματα ελάσσονος σημασίας ( χρήση ναρκωτικών ουσιών , μικρές πολεοδομικές παραβάσεις κ.λ.π. ) εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις( μόνιμη διαμονή κ.λ.π.) να μην οδηγούνται στο αυτόφωρο αλλά κατόπιν συνεννοήσεως με τον κ. Εισαγγελέα να ορίζεται τακτική δικάσιμος.

Τα οφέλη από αυτή την αλλαγή θα είναι πάρα πολλά και από άποψη αποσυμφόρησης των δικαστηρίων και από άποψη εξοικονόμησης προσωπικού αλλά και οχημάτων σε καθημερινή βάση τα οποία και θα μπορούσαν να διατεθούν στην πραγματική αστυνόμευση και στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, αλλά και από άποψη εξοικονόμησης πόρων.

Τόσο κατά την διάρκεια του συμβουλίου όσο και στο περιθώριο αυτού κατά το οποίο οι εκπρόσωποί μας ήρθαν σε επαφή με τον Δ/ντη του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Α.Ε.Α. Υποστράτηγο κ. Δήμου Δημήτριο η πρότασή μας έτυχε θετικής ανταπόκρισης και όπως μας επιβεβαίωσε ο κ. Υποστράτηγος ,ο οποίος σημειωτέον και τον ευχαριστούμε για αυτό έδειξε άμεσα ενδιαφέρον, θα εξετασθεί.

Η Ένωσή μας είναι πεπεισμένη πως μία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση θα είχε πολλαπλά οφέλη για το αστυνομικό προσωπικό και όχι μόνο και ευελπιστεί στην υλοποίησή της.

             

Για το Δ.Σ.

- Ο - - Ο -

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΚΟΥΜΠΟΥΛΗΣ Αθανάσιος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος