Skip to the content

Ανακοίνωση συνάντησης με τον κ. Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής Ταξίαρχο κ. Παπαζαφείρη Χρήστο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

Αντιπροσωπεία του προεδρείου της Ένωσης μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Κουμπουλή Αθανάσιο και τον Γεν. Γραμματέα Σταματάκη Γεώργιο , μετά από αίτημα της , πραγματοποίησε συνάντηση το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 με τον κ. Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχο κ. Παπαζαφείρη Χρήστο .

 

Κατά τη συνάντηση ετέθησαν στον κ. Ταξίαρχο προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα τις Υπηρεσίες Ασφάλειας της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα τέθηκε το θέμα της τεράστιας έλλειψης ανθρωπίνου δυναμικού η οποία έχει ως συνέπεια, παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει το ήδη υπάρχον αστυνομικό προσωπικό, στις οποίες και μόνον οφείλονται οι όποιες επιτυχίες έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα , και παρά τη τεράστια καταπόνηση του λόγο της υπερεργασίας , να μη μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στις συνεχώς αυξανόμενες και επιτακτικές ανάγκες αστυνόμευσης των ιδιαίτερα επιβαρυμένων, από άποψη εγκληματικότητας, περιοχών της Δυτικής Αττικής.

Επίσης τέθηκε το μείζον θέμα των υλικοτεχνικών ελλείψεων και ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην τεράστια έλλειψη οχημάτων η οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη διάθεση των συμβατικών οχημάτων ασφαλείας σε φυλάξεις ευπαθών στόχων , καθώς και στην έλλειψη κονδυλίων για την επισκευή των ακινητοποιημένων από βλάβες οχημάτων. Βλάβες οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις επισκευάζονται από το υστέρημα των συναδέλφων .

Εν συνεχεία συζητήθηκε το θέμα της καθημερινής διάθεσης μεγάλου αριθμού συναδέλφων προς ενίσχυση άλλων υπηρεσιών καθώς και η απασχόληση τους σε καθημερινές μεταγωγές κρατουμένων τις οποίες ως επί των πλείστων πραγματοποιούνται από Αστ/κες (ανακριτικούς υπαλλήλους) και όχι από συναδέλφους Ειδικούς Φρουρούς οι οποίοι θα πρέπει πρωτίστως να χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Ταξίαρχος, όντας γνώστης των τα της Ασφαλείας, δήλωσε ενήμερος των ανωτέρω προβλημάτων και δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες από μέρους του ενέργειες ως προς την άμεση επίλυση τους.

Η Ένωση μας κάνει έκκληση όπως δοθεί η δέουσα σημασία και όπως καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ως προς την επίλυση των ανωτέρω μείζονος σημασίας προβλημάτων επισημαίνοντας ότι η κατάσταση των τμημάτων ασφάλειας της περιοχής μας έχει περιέλθει σε οριακό, ως προς τη λειτουργία τους, σημείο.

 

Για το Δ.Σ.

- Ο - - Ο -

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΚΟΥΜΠΟΥΛΗΣ Αθανάσιος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος