Skip to the content

Γνωριμία με την Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Υ.Φ.Α.Α.)

Μέσα στις πάρα πολλές αξιόλογες Υπηρεσίες που εδρεύουν στα όρια της Δυτικής Αττικής και πού έχουμε την χαρά να εκπροσωπούμε συνδικαλιστικά σαν Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής , εδρεύει και μία Υπηρεσία την οποία έχουμε την χαρά και την τιμή να εκπροσωπούμε και η οποία κάνει περιφανούς, όχι μόνο εμάς αλλά όλους τους Αστυνομικούς, και όχι μόνο, της πατρίδας μας.

 

Πρόκειται για την Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού η οποία υπάγεται στο Α.Ε.Α. στην Δ/νση Επικοινωνίας και εδρεύει στην Αστυνομική Ακαδημία επί της Λ. Θρακομακεδόνων 101 στην γνωστή μας «Αμυγδαλέζα». Η Υ.Φ.Α.Α δημιουργήθηκε το 1985 από την συγχώνευση της ομώνυμης Υπηρεσίας της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Υπηρεσίας Σωματικής και Πνευματικής Αγωγής της Αστυνομίας Πόλεων, μετά την ενοποίηση των δύο Αστυνομικών Σωμάτων και αποστολή της είναι η :

  • Εξύψωση του αθλητικού πνεύματος στην Ελληνική Αστυνομία
  • Η προβολή της ΕΛ.ΑΣ. και του έργου της δια του αθλητισμού.
  • Η συγκρότηση αθλητικών ομάδων.
  • Η προπόνηση των Αστυνομικών-αθλητών που υπηρετούν σε αυτήν και η αύξηση των επιδόσεών τους, ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση και συμμετοχή του Σώματος στις αθλητικές διοργανώσεις.
  • Η μελέτη και η εισήγηση μέτρων για την εκπαίδευση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας στον τομέα της φυσικής αγωγής.

 

Η Υ.Φ.Α.Α., στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελληνικής Αστυνομίας στα Ευρωπαϊκά και Βαλκανικά πρωταθλήματα αστυνομικών, στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, στα πρωταθλήματα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, στους αγώνες αστυνομικών και άλλους αγώνες, συγκροτεί ομάδες από αθλητές που υπηρετούν σ’ αυτήν, αλλά και γενικότερα στην Ελληνική Αστυνομία, σε πάρα πολλά ατομικά και ομαδικά αθλήματα.

Η Υ.Φ.Α.Α. και οι αθλητές συνάδελφοι που υπηρετούν σε αυτή μας έχουν χαρίσει πάρα πολλές επιτυχίες και μας έχουν κάνει να αισθανθούμε άπειρες φορές υπερήφανοι σαν Αστυνομικοί και σαν Έλληνες.

Πρόσφατα από την 25 Ιουνίου2015 μέχρι την 2 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε παγκόσμιο πρωτάθλημα Αστυνομικών – Πυροσβεστών για όλα τα αθλήματα στην Βιρτζίνια των Η.Π.Α.. Από την Ελληνική Αστυνομία συμμετείχαν το Μπάσκετ, το TAEKWONDO , το Τζούντο , η Άρση Βαρών και η Πάλη Υποταγής. Στο Μπάσκετ η ΕΛ.ΑΣ. κατέκτησε την δεύτερη θέση , στο TAEKWONDO ο Ε.Φ. ΜΠΟΔΟΣΟΓΛΟΥ Νικόλαος κατέκτησε την δεύτερη θέση , το Τζούντο επίσης κατέκτησε πέντε μετάλλια , η Άρση Βαρών με τον Αρχ/κα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ Χρήστο κατέκτησε δύο μετάλλια και η Πάλη Υποταγής κατέκτησε χρυσό μετάλλιο με τον Ε.Φ. ΒΑΒΟΥΡΑ. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας της Ελληνικής ομάδας , ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και η φυσική ηγεσία βράβευσε όλη την Ελληνική Αποστολή σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο. Προπονήτρια για την ομάδα του TAEKWONDO της ΕΛ.ΑΣ. ήταν η Α/Β΄και υποδιοικητής της Υ.Φ.Α.Α. ΚΑΡΠΑΘΑΚΗ Μαρία , επίσης παγκόσμια πρωταθλήτρια στο TAEKWONDO με την οποία και επικοινώνησε η Ένωσή μας . Στην επικοινωνία που είχαμε ζητήσαμε να μας πει δυο λόγια για την μέχρι τώρα πορεία της στο Άθλημα του TAEKWONDO καθώς και να μας μιλήσει σχετικά με την Υπηρεσία.

- Είμαι τέσσερις φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια, είμαι πρωταθλήτρια Ελλάδας, πρωταθλήτρια Ευρώπης και επί σειρά ετών πρωταθλήτρια ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Ασχολήθηκα με το TAEKWONDO από μικρή ηλικία και ήταν απόφαση των γονιών μου. Γρήγορα όμως κατάλαβα, πόσο μου αρέσει και έτσι έγινε για μένα τρόπος ζωής. Ο προπονητής μου διέκρινε το ταλέντο μου και την αγάπη μου για το άθλημα και ζήτησε από τους γονείς μου, την άδεια, προκειμένου να συμμετέχω σε αγώνες. Συμμετείχα στους πρώτους μου αγώνες στο πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδας, στους οποίους κατέκτησα την 1η θέση σε ηλικία μόλις 11 χρονών. Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν σταμάτησα να «κατεβαίνω» σε αγώνες. Επίσης είμαι και προπονήτρια στην Εθνική Ομάδα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και στην Εθνική Ομάδα ΤΑΕKWONDO Κωφών.

- Η Υπηρεσία Αθλητισμού στελεχώνεται από σπουδαίους και διακεκριμένους αθλητές , που είναι παράδειγμα προς μίμηση για την χώρα μας. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον πρώην Υπουργό Γ. Πανούση καθώς και τον κ. Αρχηγό και κ. Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την αμέριστη στήριξη ως προς την Υπηρεσία μου και ειδικότερα προς το πρόσωπό μου. Επίσης εύχομαι η πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου να συνεχίσει να είναι αρωγός στις προσπάθειες των Αστυνομικών αθλητών , γιατί προσφέρουν σπουδαίο έργο. Τέλος θα ήθελα από βάθος καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

Η Ένωσή μας δεσμεύεται να είναι αρωγός και να βρίσκεται πάντα δίπλα τόσο στην Υ.Φ.Α.Α. όσο και στους συναδέλφους αθλητές και τους απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις αμέτρητες φορές που μας έχουν κάνει να αισθανθούμε περήφανοι που είμαστε Αστυνομικοί και Έλληνες και που με τις επιτυχίες τους τονώνουν το ηθικό και ενισχύουν το φρόνημα μας στις πραγματικά πολύ δύσκολες εποχές που διανύουμε όλοι μας.

 

Με την τεχνική μας υποστήριξη, ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ Νικόλαο και ΣΟΦΟΥΛΗ Γεωργία που αφειλοκερδώς προσέφεραν της υπηρεσίες του.