Skip to the content

Συναντηση Ενωσης Δυτικής με τον κ.Γενικό Γραμματέα Δημ.Τάξης και την κα.Επιτελάρχη

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

 

    Σήμερα 05/08/2016 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας είχε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Δημήτριο και εν συνεχεία με την Επιτελάρχη Αντιστράτηγο κα ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Ζαχαρούλα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Γενικό Γραμματέα παραδόθηκε υπόμνημα της Ένωσης μας σχετικά με την επικείμενη μετεγκατάσταση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής (Υ.Α.Δ.Α) στην περιοχή του Ζεφυρίου στο οποίο αναπτύσσονται οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να μετεγκατασταθεί η (Υ.Α.Δ.Α) στο Ζεφύρι ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή που εδρεύουν οργανωμένοι και πολυπληθείς καταυλισμοί ΡΟΜΑ, και αναπτύχθηκαν και προφορικώς οι ενστάσεις και οι αιτιάσεις μας για το εν λόγο ζήτημα.

Εν συνεχεία τέθηκε το ζήτημα της τρομακτικής έλλειψης αστυνομικού προσωπικού από τις περιοχές της Δυτικής Αττικής αλλά και γενικότερα , κάτι το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή μας. Από πλευρά μας τέθηκε για άλλη μία φορά η αναγκαιότητα της επίσπευσης της υιοθέτησης του πορίσματος της επιτροπής για την αξιολόγηση στόχων και της απεμπλοκής μεγάλου αριθμού αστυνομικών από την Δ/νση Επισήμων και την κρατική ασφάλεια για περεταίρω ενίσχυση των υπηρεσιών. Ο κ. Γενικός Γραμματέας άκουσε με προσοχή τις ενστάσεις μας και τις ανησυχίες μας αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τα συναισθήματα συμπάθειας αλλά και στήριξης προς το αστυνομικό προσωπικό τόσο με την άμεση προώθησης του υπομνήματός μας προς το κ. Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ όσο και με την υπόσχεση ότι θα εξετάσει και ο ίδιος το εν λόγω ζήτημα .Επίσης μας διαβεβαίωσε ότι η επίλυση του προβλήματος της ενίσχυσης των υπηρεσιών της περιοχής μας αλλά και τις εν γένει αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στην Δυτική Αττική είναι στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου και τόσο με την επικείμενη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών όσο και με την επανεξέταση των φυλάξεων στόχων προτίθεται να προβεί στην ενίσχυση των υπηρεσιών μας με αστυνομικό προσωπικό.

Εν συνεχεία ακολούθησε συνάντηση με την κα Επιτελάρχη κατά την οποία τέθηκαν υπόψιν της τα ανωτέρω όπως επίσης έγινε μνεία στις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Ένωση μας σε συνεργασία με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής Ταξίαρχο κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο ως προς την επιτακτική ανάγκη της τοποθέτησης οικίσκων για τους συναδέλφους που εκτελούν υπηρεσία στα κέντρα φιλοξενίας ( HOT SPOT ) που λειτουργούν στην περιοχή μας (ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ –ΕΛΕΥΣΙΝΑ). Η κα Επιτελάρχης όπως πάντα άκουσε με μεγάλη προσοχή τα αιτήματα και τους προβληματισμούς μας και μας υπεσχέθει ότι θα μεριμνήσει για ακόμη μια φορά για την όσο το δυνατόν συντομότερη επίλυση και αυτού του σημαντικού για την καθημερινότητα των συναδέλφων της περιοχής μας προβλήματος.

 

Για το Δ.Σ.

- Ο - - Ο -

Ά Αντιπρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΤΖΙΜΑΣ Νικόλαος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος