Skip to the content

Δικαστική διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών ετών 2015-2016

Οι Ομοσπονδίες μας Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Π.Ο.ΑΞΙ.Α. με τους νομικούς τους συμβούλους Χαρ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ και Ρ. ΜΠΑΡΜΠΟΥΡΗ αντίστοιχα διεκδίκησαν και πέτυχαν δικαστικά την κήρυξη ως αντισυνταγματικού του νόμου 4307/2014, κατά το μέρος που αφορά στις αποδοχές των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσιεύτηκε και επιδόθηκε στους αρμόδιους υπουργούς.

Μέχρι και σήμερα, η Διοίκηση δεν έχει συμμορφωθεί και δεν έχει εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ και κατ΄ επέκταση δεν έχει αναπροσαρμόσει τα μισθολόγιά μας. Με την νέα αυτή απόφαση προκύπτουν και αναδρομικές διαφορές στις αποδοχές μας για τα έτη 2015 και 2016, τις οποίες η Διοίκηση δεν έχει ακόμα ρυθμίσει.

Επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος της παραγραφής των αναδρομικών διαφορών πέραν της διετίας, η προσφυγή στα Δικαστήρια αποτελεί μονόδρομο.

Μαζί με τη συλλογική συνδικαλιστική μας δράση για άμεση προσαρμογή και αναπροσαρμογή των μισθολογίων μας εφεξής, συνιστούμε σε κάθε αστυνομικό, να διασφαλίσει τις αξιώσεις του και να διεκδικήσει τις διαφορές αποδοχών του με αγωγή μέσω των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, οι οποίες θα ενημερωθούν αναλυτικά.