Skip to the content

Μπαράζ κλοπών αυτοκινήτων τη νύχτα στα Άνω Λιόσια και η Αστυνομία φυλάει το Χ.Υ.Τ.Α. και τα παγκάκια της Πλ. Βικτωρίας

Μπαράζ κλοπών σε οχήματα σημειώθηκε τα ξημερώματα στα Άνω Λιόσια και μάλιστα σε κεντρικούς δρόμους. Το γεγονός προβληματίζει έντονα την αστυνομία, πηγές της οποίας δηλώνουν ότι δεν υπήρξε ξανά, τόσο μεγάλης έκτασης, επιχείρηση κλοπής αυτοκινήτων στην περιοχή.

 

Περίπου 8 με 10 αυτοκίνητα έγιναν στόχος κλοπής από αγνώστους τα ξημερώματα σε μια ακτίνα που ξεκινούσε από την οδό Χαλεπά και έφτανε μέχρι την πλατεία Δημαρχεία στα Άνω Λιόσια. Οι δράστες έκλεβαν ένα όχημα και λίγα μέτρα παρακάτω το παρατούσαν, προκειμένου να κλέψουν κάποιο άλλο! Τα πανομοιότυπα και αλλεπάλληλα αυτά περιστατικά συνέβησαν σε 8-9 αυτοκίνητα ενώ το τελευταίο το αφαίρεσαν και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η παραβατικότητα έχει αυξηθεί δραματικά στην περιοχή, καθώς τα οχήματα του αστυνομικού τμήματος Άνω Λιοσίων που πραγματοποιούσαν περιπολίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, φυλάνε πλέον – με εντολή των κεντρικών υπηρεσιών – το ΧΥΤΑ Φυλής, προκειμένου να μην εισέρχονται ρακοσυλλέκτες στο χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων.

Αποτέλεσμα αυτής της, ακατανόητης, απόφασης είναι να αποψιλώνεται από οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό το αστυνομικό τμήμα, να μένουν τα Άνω Λιόσια και η ευρύτερη περιοχή στο έλεος των παραβατικών στοιχείων και να αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα κλοπών και ληστειών, ακόμα και σε κεντρικές περιοχές.

Είναι χαρακτηριστική η θρασύτατη ληστεία που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο των Άνω Λιοσίων, όπου άγνωστοι, αφού έκλεψαν το φορτηγάκι του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Κρητικού, το έδεσαν στη τζαμαρία και το ρολό του καταστήματος και με βίαιο τράβηγμα κατάφεραν να τα «ξηλώσουν» και να αφαιρέσουν τα κοσμήματα που υπήρχαν στο εσωτερικό του.

Ενδεικτική, επίσης, της θρασύτητας με την οποία ενεργούν πλέον είναι και η ληστεία που σημειώθηκε στα μέσα της εβδομάδας στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος, όταν καταμεσήμερο και με αρκετό κόσμο γύρω – γύρω, 2 τσιγγάνοι προσέγγισαν σταθμευμένο αυτοκίνητο με την οδηγό μέσα και, όταν μπήκε η μητέρα της, την τράβηξαν βίαια και της απέσπασαν τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε. Οι δυο γυναίκες έβαλαν τις φωνές αλλά το λευκό όχημα ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε μέσω της οδού Βυζαντίου.

πηγή: doxthi.gr

 

Η Ένωση μας επανειλημμένα έχει επισημάνει σε φυσική και πολιτική ηγεσία το πρόβλημα της λειψανδρίας που επικρατεί στα Αστυνομικά Τμήματα και στα Τμήματα Ασφαλείας της περιοχής μας καθώς και τις συνεχείς αποσπάσεις συναδέλφων σε άλλες διευθύνσεις πλην όμως μέχρι στιγμής καμία ανταπόκριση.