Skip to the content

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ 401 ΓΣΝΑ

Την 10 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 14:30, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριου ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, ύστερα από παράπονα που μετέφεραν οι Ενώσεις Β/Α και Ν/Α Αττικής, στην τελευταία συνάντηση που είχαν μαζί του, εκπρόσωποι των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αττικής

και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βορειοανατολικής Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ, ο πρόεδρος της Νοτιοανατολικής Γεώργιος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ, ο αντιπρόεδρος της Αθηνών Δημοσθένης ΠΑΚΟΣ, ο αντιπρόεδρος της Δυτικής Χρήστος ΝΑΣΤΟΥΛΗΣ και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Πειραιά Ευάγγελος ΑΥΓΕΡΗΣ, συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του 401 ΓΣΝΑ Υποστράτηγο Κωνσταντίνο ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ και την Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Στην συνάντηση αυτή τέθηκαν μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον συνάδερφο Αστυνομικό.


Αναλυτικότερα:
Α. Περίθαλψη-Αντιμετώπιση συναδέλφων σε έκτακτα περιστατικά από τα επείγοντα του νοσοκομείου, κυρίως Αστυνομικών των μέτρων τάξης (Υ.Α.Τ,Υ.ΜΕ.Τ.) ύστερα από επεισόδια.
Β. Εξυπηρέτηση Αστυνομικών που μεταβαίνουν απογευματινές-βραδινές ώρες και αργίες.
Γ. Μεγάλος χρόνος αναμονής για τις επεμβάσεις-εγχειρήσεις Αστυνομικών και μελών των οικογενειών τους.
Δ. Νοσηλεία-περίθαλψη μελών οικογενειών συναδέρφων.


Ο Υποστράτηγος κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ δήλωσε ευχαριστημένος, που του δίνεται η ευκαιρία μέσα από την συνάντηση, να ακούσει προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί κατά την νοσηλεία-περίθαλψη στο 401 ΓΣΝΑ και αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν.
Για το πρώτο θέμα δηλαδή για τις περιπτώσεις που οι συνάδερφοι Αστυνομικοί μεταβαίνουν στο νοσοκομείο για κάποιο έκτακτο περιστατικό είτε μετά από επεισόδια είτε κατά τις ώρες που δεν λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία, μας ενημέρωσε ότι η αντιμετώπιση είναι ισάξια και ισομερή με τους στρατιωτικούς και ότι όπως και στα δημόσια νοσοκομεία, βάση της κρισιμότητας του περιστατικού αντιμετωπίζεται κατά προτεραιότητα. Αν το περιστατικό χρίζει νοσηλείας, αρμόδιος είναι ο εφημερεύον ιατρός. Απαντώντας για το θέμα των παραπόνων που έφτασαν στις Ενώσεις από μέλη μας, μας ενημέρωσε γνώστης των συμβάντων και μας εξήγησε τους λόγους που δεν παρείχε το νοσοκομείο τις απαραίτητες εξετάσεις ανά περίπτωση. Επικαλέστηκε επίσης συγκεκριμένες ημερομηνίες, κατά τις οποίες όντως το νοσοκομείο υπολειτουργούσε. Επιπροσθέτως τόνισε, ότι στις εφημερίες του νοσοκομείου δεν βρίσκονται ιατροί όλων των ειδικοτήτων και για το λόγο αυτό αν ένα περιστατικό δεν κριθεί επείγον από τον εφημερεύοντα ιατρό, μπορεί ο ασθενής να παραπεμφθεί στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία, για την αντιμετώπιση του προβλήματος που θα υπάρχει ιατρός ειδικότητος για την συγκεκριμένη πάθηση.


Για τον μεγάλο χρόνο αναμονής για τις επεμβάσεις (εκτός των περιπτώσεων των επειγόντων περιστατικών) κατανόησε πλήρως το πρόβλημα και μας ενημέρωσε ότι οφείλεται στον μεγάλο αριθμό των Αστυνομικών, που επιλέγουν το συγκεκριμένο νοσοκομείο και στο ότι οι στρατιωτικοί και συγγενείς αυτών έχουν προτεραιότητα
σε σχέση με αυτούς, επειδή οι πρώτοι δεν έχουν δικαίωμα εξέτασης, νοσηλείας ή χειρουργείου σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο. Επισήμανε ότι, για την αντιμετώπιση του προβλήματος ήδη εξετάζονται ενέργειες από το Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Τέλος όσο αφορά την νοσηλεία-περίθαλψη μελών οικογενειών συναδέρφων μας, επισήμανε ότι παρέχεται το δικαίωμα της εξωνοσοκομειακής και νοσοκομειακής περίθαλψης στο εν ενεργεία ή εν αποστρατεία Ένστολο Προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τα προστατευόμενα μέλη της οικογενείας τα οποία θεωρούνται ο-η σύζυγος και τα ανήλικα άγαμα τέκνα ή ενήλικα άγαμα τέκνα μέχρι το 25ο έτος, εφόσον σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες σχολές εσωτερικού ή εξωτερικού (άρθρα 1 και 2 του υπ’ αριθμόν 1357/01-09-2010 Φ.Ε.Κ).


Σε περίπτωση που ο Αστυνομικός επιθυμεί νοσηλεία για κάποιο άλλο μέλος της οικογενείας (γονείς-αδέρφια) κάνει το αίτημα προς την Διοίκηση του 401 ΓΣΝΑ, κατόπιν εξέτασης του συγγενή και παραπεμπτικού από τον εξετάζοντα στρατιωτικό ιατρό των εξωτερικών ιατρείων του ανωτέρω νοσοκομείου. Αρμόδιος για την έγκριση ή μη της νοσηλείας είναι η Α.Σ.Δ.Υ.Σ. (Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού).
Ο Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ, μας διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν εκ νέου εντολές στο προσωπικό και τους ιατρούς του νοσοκομείου, για μη ανισομερή μεταχείριση των Αστυνομικών σε σχέση με τους στρατιωτικούς και σε περίπτωση παραπόνων Αστυνομικών, η Διοίκηση επιθυμεί να είναι ενήμερη. Σε τέτοια περίπτωση, επιθυμεί οι συνάδελφοι Αστυνομικοί να απευθύνονται απευθείας στον ίδιο ή σε κάποιο άλλο μέλος της Διοίκησης του νοσοκομείου, προκειμένου να επιλυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί.


Μετά το πέρας της συνάντησης τα μελή των προεδρείων των Ενώσεων, επισκεφτήκαν τον συνάδελφο που νοσηλεύεται τραυματισμένος ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα που έγινε στην Γαλλική Πρεσβεία, καθώς και άλλους συναδέλφους που νοσηλεύονται στο 401 ΓΣΝΑ.