Skip to the content

Η Περιφερειάρχης Αττικής στην Ένωση Αστυνομικών Δυτικής Αττικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23/10/2017, στα γραφεία της Ένωσης μας, συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου με την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, στην οποία παρευρέθηκαν ο Ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής κ.Ψωμάς Γεώργιος και ο Υποδιευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Λυκούργος Μπιτσακάκης.

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σταματάκης Γεώργιος, ενημέρωσε διεξοδικά την κυρία Περιφερειάρχη για τα ζητήματα ασφαλείας στην πολύπαθη Δυτική Αττική και ειδικότερα αναφέρθηκε στην έλλειψη αστυνομικού προσωπικού, στον ελλειπή και μη λειτουργικό μηχανολογικό εξοπλισμό, στην έλλειψη αξιόπιστων εφοδίων αυτοπροστασίας των αστυνομικών, στην κατασπατάληση δυνάμεων με διάθεση τους προς ενίσχυση άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων για την φύλαξη «ευπαθών στόχων» γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των Υπηρεσιών μας, την στέγαση αστυνομικών υπηρεσιών σε ακατάλληλα και μη ελεγμένα για την στατικότητα τους κτίρια με ότι κινδύνους αυτό εγκυμονεί για τους πολίτες και τους αστυνομικούς, καθώς και για τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων τα οποία καταστρατηγούνται.                    

Επισης η Περιφερειάρχης ενημερώθηκε εκτενώς για τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονει η επικειμενη μετεγκατάσταση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στην περιοχή του Ζεφυρίου.

Στην συνέχεια τον λόγο πηραν οι παριστάμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι ενημέρωσαν την κυρία Περιφερειάρχη για τις δράσεις και τα αποτελέσματα τα οποία το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν σαφή βελτιωση στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

  

Η Περιφερειάρχης κυρία Δούρου μας ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά υπηρεσιακών οχημάτων και όσον αφορά τα υπόλοιπα προβλήματα τα οποία τέθηκαν στην συνάντηση θα υπάρξει παρέμβαση της προς το Υπουργείο προκειμένου να υπάρξουν πρωτοβουλίες και λύσεις που στόχο έχουν την ασφάλεια των πολιτών και των αστυνομικών στην Δυτική Αττική. Η Ένωση μας διαβεβαίωσε την κυρία Περιφερειάρχη ταυτόχρονα και τους συναδέλφους ότι θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί στα πλαίσια της νομιμότητας προκειμένου να εξασφαλισθεί στον απόλυτο βαθμό το αγαθό της ασφάλειας τόσο για τους πολίτες όσο και για τους αστυνομικούς της Δυτικής Αττικής.