Skip to the content

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019

Για άλλη μια χρονιά η ομάδα Σκοποβολής της Ελληνικής Αστυνομίας έκανε το καθήκον της και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στους αγώνες Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που έγιναν στην Μαλακάσα (για τα πυροβόλα όπλα) και τον Βύρωνα (για τα αεροβόλα).

 

Συγκεκριμένα η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν πρωταθλήτρια τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες στο ανωτέρω πρωτάθλημα, που συμμετείχαν αντιπροσωπευτικές ομάδες των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία) και των Αρχηγείων των Σωμάτων Ασφαλείας (Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και Ελληνική Αστυνομία).

Σε πολλά αγωνίσματα παρά τον μεγάλο συναγωνισμό οι Αστυνομικοί – Σκοπευτές ήταν και στις τρεις θέσεις του βάθρου σαν να αγωνίζονταν μεταξύ τους.

Αναλυτικά οι Αστυνομικοί – Σκοπευτές κέρδισαν τα εξής μετάλλια:

Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεωργακόπουλος Διονύσιος ΔΥΟ χρυσά,

Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ασβεστάς Αθανάσιος ένα ασημένιο και ένα χάλκινο,

Αστυνομικός Υποδιευθυντής Καλοπήτας Παναγιώτης ένα ασημένιο,

Αστυνόμος Β΄ Παπατζίκης Παντελεήμων ένα χρυσό,

Αστυνόμος Β΄ Μανωλέσου Αλεξάνδρα δύο ασημένια και ένα χάλκινο,

Υπαστυνόμος Α΄ Παπαχρήστου Βασιλική ΤΡΙΑ χρυσά,

Υπαστυνόμος Α΄ Αλεξοπούλου Ευαγγελία ΤΡΙΑ χρυσά,

Υπαστυνόμος Α΄ Βασιλείου Νικόλαος ένα ασημένιο και ένα χάλκινο,

Αρχιφύλακας Μπενέκη Αποστολία δύο ασημένια και ένα χάλκινο

Αστυφύλακας Μόφορης Γρηγόριος ΔΥΟ χρυσά και δύο ασημένια,

Αστυφύλακας Βερτούδος Κωνσταντίνος ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο.

Προπονήτρια της ομάδας των επιτυχιών της Ελληνικής Αστυνομίας όλα αυτά τα χρόνια είναι η Υπαστυνόμος Α΄ Μπίρη Ζαχαρούλα.

Η αυλαία των αγώνων έπεσε την Παρασκευή 15/11/2019 με την τελετή λήξης και την απονομή των επάθλων στους νικητές των αγωνισμάτων που έγινε στην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την τελετή λήξης τίμησαν με την παρουσία τους και απένειμαν έπαθλα στους νικητές Ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Κορδολαίμης Παναγιώτης, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Καλόγερος Χαράλαμπος, ο εκπρόσωπος του Α/ΓΕΕΘΑ και Διευθυντής του ΑΣΑΕΔ Πλοίαρχος Αδριόπουλος Σπυρίδων (κάτοχος των στοιχειωμένων Πανελληνίων ρεκόρ του Μαραθωνίου δρόμου και των 10.000 μέτρων από το 1988), ο Πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Αστυνομικός ε.α. Παπαγεωργίου Αθανάσιος, ο Υποδιοικητής της Αεροπορικής Σχολής Πολέμου, Σμήναρχος Ανδρεάδης Ανδρέας, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Αστυνομικός Διευθυντής Σαλούκας Βασίλειος, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας Αστυνομικός Διευθυντής Παλιογιώργος Ηλίας, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας Αντιπλοίαρχος Πολύμερος Βασίλειος, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Ολυμπιονίκης της πάλης Αστυνόμος Α΄ Δεσκουλίδης Ηρακλής, ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Αστυνόμος Α΄ Τζατζάκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Σκοποβολής του ΑΣΑΕΔ, Παραολυμπιονίκης Συνταγματάρχης Κακοσαίος Ευάγγελος.