Skip to the content

Η Ένωση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνάντηση του Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

                                                                                         

Στην συνάντηση από πλευρά μας τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας και τα οποία έχουν να κάνουν με τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων, τα οποία σε κάθε περίπτωση ακουμπούν και την ίδια την κοινωνία, επιπροσθέτως δε θέσαμε και ζητήματα που αφορούν γενικότερες διεκδικήσεις των αστυνομικών υπαλλήλων.

Ειδικότερα: ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό ότι υπήρξε σημαντική μείωση των υπηρετούντων στην Δυτική Αττική στις υπηρεσίες Τάξης, καθώς επίσης δεν υπήρξε ενίσχυση των υπηρεσιών ασφαλείας παρά την εξαγγελία για ενίσχυση τους από την υπηρεσία Προστασίας Επισήμων, τουναντίον συνεχίζεται πιο έντονα η καθημερινή αφαίμαξη δύναμης για ενίσχυση άλλων Διευθύνσεων, ενημερώσαμε επίσης για τα προβλήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Εφαρμογών, για τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών, για τα ακατάλληλα και επικίνδυνα κτίρια που στεγάζουν αστυνομικές υπηρεσίες και προσβάλλουν την Ελληνική Αστυνομία, για την έλλειψη αλεξίσφαιρων γιλέκων, για την αναγκαία ενίσχυση με προσωπικό της υπηρεσίας Αστυνομικών Επιχειρήσεων της Δυτικής Αττικής (Τ.Α.Ε.), την αποδέσμευση συναδέλφων από υπηρεσίες υποτιθέμενης φύλαξης στόχων που δήθεν χρήζουν ιατρικής περίθαλψης, τέθηκε επίσης το θέμα της σίτισης συναδέλφων στις εγκαταστάσεις των εστιατορίων της Σχολής Αξιωματικών καθώς και για την υπηρεσιακή λειτουργία των Ομάδων Ετοιμότητας (ΟΜ.ΕΤ.) προκειμένου να ανταποκρίνονται στην αποστολή τους και μόνο, καθώς επίσης και άλλα θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος όπως η αναγνώριση από την πολιτεία του επικινδύνου της εργασίας μας καταθέτοντας ρεαλιστικές προτάσεις όσον αφορά την εφαρμογή του, ο επαναπροσδιορισμός της νυχτερινής αποζημίωσης και την κατάργηση του πλαφόν καθώς επίσης και για την αδικία όσον αφορά την αποζημίωση δύο μόνο νυχτερινών για υπηρεσίες του Αρχηγείου, η αύξηση της αποζημίωσης για την πενθήμερη απασχόληση, η αύξηση του ορίου ηλικίας των υπηρετούντων στην ΕΛ.ΑΣ για την εισαγωγή τους στην Σχολή Αξιωματικών καθώς και την ενίσχυση των συναδέλφων στην Αττική που έχουν τόπο συμφερόντων στην περιφέρεια ετησίως με τρία δωρεάν εισιτήρια για τον τόπο τους.

 

Ο κ. Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τόσο για τα προαναφερόμενα προβλήματα όσο και τις προτάσεις της Ένωσης μας διεξοδικά για όλα τα θέματα και δεσμεύτηκε για την ειλικρινή εξέταση τους καθώς και την πρόθεση του να υπάρξουν αποφάσεις οι οποίες θα είναι θετικές τόσο για τους αστυνομικούς αλλά και για την κοινωνία.

Η Ένωση μας ως συνδικαλιστικό όργανο με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα συνεχίσει να αναδεικνύει και να ενημερώνει την πολιτική ηγεσία για τα προβλήματα των αστυνομικών χωρίς υπερβολές και ακρότητες και ως εκ τούτου θα συνεχίσει τον διάλογο και την ενημέρωση με τον κ. Υπουργό κάτι για το οποίο δεσμευτήκαμε αμφότεροι γιατί στο τέλος ο στόχος είναι κοινός και αδιαπραγμάτευτος.