Skip to the content

Νέα εποχή για την Σχολή Αστυφυλάκων

Νέα εποχή για την Σχολή Αστυφυλάκων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

     Ένα διαχρονικό αίτημα όλων των εισερχομένων στην Αστυνομία με το αδιάβλητο σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων ήταν η αναβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων κάτι για το οποίο η σημερινή Διοίκηση της Ομοσπονδίας μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένη.     

     Στο νομοσχέδιο «ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας, διατάξεις για το ταμείο πρόνοιας των απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη » και ειδικότερα στο άρθρο 36 προβλέπεται η αναβάθμιση του πτυχίου της Σχολής Αστυφυλάκων.

Ειδικότερα με την προωθούμενη ρύθμιση προβλέπεται ότι:

 -θα αναβαθμισθεί το πτυχίο της Σχολής Αστυφυλάκων και θα είναι ισότιμο με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Χώρας.

-θα εναρμονιστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τις προϋποθέσεις της διακήρυξης της Bologna που ορίζει ως ελάχιστο χρόνο σπουδών για την αναγνώριση πανεπιστημιακού πτυχίου τα 3 έτη και θα τυγχάνει της αποδοχής της ακαδημαϊκής κοινότητας.

-θα αναγνωριστεί το πτυχίο της Σχολής Αστυφυλάκων ως πανεπιστημιακού επιπέδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

-θα αναγνωριστεί το πτυχίο ως πανεπιστημιακό από ευρωπαϊκούς και διεθνείς Οργανισμούς (π.χ. Frontex – Europol – Interpol κλπ).

-θα υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης μεταπτυχιακών σπουδών σε συνεργασία με πανεπιστήμια της ευρωπαϊκής ένωσης.

-πλέον θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση σεμιναρίων (εξομοίωσης) έτσι ώστε τα οφέλη από την αναβάθμιση του πτυχίου Σχολής Αστυφυλάκων να έχουν εφαρμογή και να μπορούν να τα καρπωθούν και όσοι συνάδελφοι έχουν αποφοιτήσει από τη Σχολή με το σύστημα γενικών εξετάσεων.

-θα υπάρξει ριζική αναδιάρθρωση του προγράμματος σπουδών εναρμονισμένου με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

-θα εφαρμοστεί σύστημα πιστωτικών μονάδων για τα εξεταζόμενα μαθήματα κατ’ εφαρμογή όσων ισχύουν και στα ανώτατα εκπαιδευτικά ίδρυμα της χώρας.

-θα υπάρξουν μελλοντικές αξιώσεις για τους απόφοιτους της Σχολής Αστυφυλάκων με την εξέλιξή τους τόσο βαθμολογική όσο και μισθολογική.

          Πάγια θέση μας είναι η συνεχής και εξελισσόμενη εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού καθώς κάτι τέτοιο έχει όφελος τόσο για τον ίδιο τον αστυνομικό όσο και για την κοινωνία, και αν αυτό δεν το αντιλαμβάνονται κάποιοι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες για αυτούς είναι να τους αφήσουμε στην μοναξιά τους.

 

Για το Δ.Σ.

 - Ο -                                                                      - Ο -

      Πρόεδρος                                                        Γεν. Γραμματέας

 

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος                                   ΚΡΙΚΕΤΟΣ Κ. Σπήλιος