Skip to the content

Τήρηση του Π.Δ. 394/2001 "Χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας"

     Η καθημερινή αφαίμαξη αστυνομικών της Διεύθυνσης μας προς ενίσχυση άλλων Διευθύνσεων πλέον δεν έχει προηγούμενο, καθιστώντας έτσι αδύνατη την αστυνόμευση στην πιο εγκληματογόνο περιοχή του λεκανοπεδίου σύμφωνα τόσο με υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και με πολιτικούς οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία δήθεν κόπτονται για την ασφάλεια των πολιτών. Όμως αυτό είναι πρόβλημα δικό τους και αυτοί θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για ότι ήθελε συμβεί.                                                                                                                         

       Η Ένωση μας πολλές φορές έχει ενημερώσει την ηγεσία και όχι μόνο για τα ζητήματα ασφάλειας στην περιοχή μας όμως είναι προφανές πλέον ότι «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα» για αυτό και πλέον στόχος μας είναι η διασφάλιση κάθε εργασιακού δικαιώματος των αστυνομικών της Δυτικής Αττικής.                                                                

Καλούμε όλους τους αστυνομικούς όπως ζητούν τόσο από τον εκάστοτε Αξιωματικό Υπηρεσίας ή την γραμματεία τους να καταγράφουν τις ώρες απασχόλησης τους έτσι ώστε εάν ο εβδομαδιαίος χρόνος υπερβαίνει τα προβλεπόμενα από το Π.Δ. 394/2001 αυτός να προσμετράται και να αφαιρείται.                                                                                                       

Εφιστούμε την προσοχή και την ευθύνη των διοικητών των υπηρεσιών ως προς την  πιστή εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τον χρόνο εργασίας των αστυνομικών καθώς πλέον η Ένωση μας θα αναζητήσει ευθύνες για οποιαδήποτε παρέκκλιση του, και δεν θα διστάσει να προσφύγει στην δικαιοσύνη.                                                          

Όποιος συνάδελφος επιθυμεί οποιαδήποτε διευκρίνιση με τα προβλεπόμενα στο Π.Δ. για τον χρόνο εργασίας μπορεί να επικοινωνεί με τα γραφεία της Ένωσης(2105717066) είτε με τον Πρόεδρο(6977090036) και Γενικό Γραμματέα(6946453507).

Για το Δ.Σ.

 

        - Ο -                                                                      - Ο -

      Πρόεδρος                                                        Γεν. Γραμματέας

 

  ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος                                   ΚΡΙΚΕΤΟΣ Κ. Σπήλιος