Skip to the content

Η εγκληματικότητα, η πρόληψη, ο Δήμος και η Αστυνομία

Με αφορμή την ανάρτηση του Γ.Γ. του Δήμου Φυλής κ. Αργύρη Αργυρόπουλου, θα ασχοληθούμε προκειμένου να αναδείξουμε τα ουσιαστικά προβλήματα της αστυνόμευσης τόσο στον συγκεκριμένο δήμο, όσο και στην δυτική Αττική γενικότερα.

  • Όταν η Ένωσή μας με συνεχείς παρεμβάσεις της, ακόμα και στον Δήμο Φυλής, προσπαθούσε να πείσει ότι το πρόβλημα δεν είναι η μετεγκατάσταση Υπηρεσιών αλλά η έλλειψη αστυνομικών ουδείς μας συμπαραστάθηκε, αρκέστηκαν μόνο σε εγκαίνια παρουσία Πρωθυπουργού και Υπουργών. Αλήθεια, έχει γίνει ποτέ καμία παρέμβαση για το πρόβλημα της υποστελέχωσης; Όσα περιπολικά και κτήρια και αν διαθέσει ο δήμος, αν αυτά δεν έχουν αστυνομικούς είναι κενό γράμμα.
  • Όταν οι αστυνομικοί επιχειρούν σε καταυλισμούς και δέχονται πυρά τραυματίζοντας τους, αναρωτήθηκαν ποτέ τι συμβαίνει στην περιοχή τους; Γιατί από τις συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες τέτοια φαινόμενα είναι επαναλαμβανόμενα; Τους απασχόλησε ως κοινωνικό ζήτημα ή συμβαίνει αυτό που λένε οι κακές γλώσσες ότι τα ψηφαλάκια είναι πρώτη προτεραιότητα;
  • Όσον αφορά τις βίλες και τα πολυτελή αυτοκίνητα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει θεσπίσει χρόνια τώρα μηχανισμούς αυτοκάθαρσης. Καλό θα είναι λοιπόν να παραδειγματιστεί και η τοπική αυτοδιοίκηση σε ζητήματα κάθαρσης, προκειμένου κάποια στιγμή να φτάσει τα ποσοστά αποδοχής που έχει η Ελληνική Αστυνομία από την κοινωνία. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο, θέληση να υπάρχει!!
  • Αν είναι πάλι την λύση να την δώσει ο Παππούς (όπως ισχυρίζεται ο κ. Αργυρόπουλος) τότε δικαίως θα υποστούν την οργή και την αγανάκτηση των συνδημοτών τους, αφού θα έχουν δίκιο γιατί δεν είναι μόνο οι λακκούβες και τα σκουπίδια που είναι αρμόδιος ο δήμος, ζητήματα στα οποία καλούμαστε πολλές φορές να δώσουμε λύσεις εμείς.

Τέλος, γνωρίζουμε ότι η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα βεβαίως και είναι ζητήματα και καταστολής, που αρμόδια είναι η αστυνομία, θα έπρεπε όμως να γνωρίζουν οι δημοτικοί άρχοντες ότι η πρόληψη και η εξάλειψη των ανισοτήτων είναι κοινωνικά ζητήματα που η τοπική αυτοδιοίκηση έχει τον πρώτο λόγο.   

 

 

 

 

Για το Δ.Σ.

-Ο-

Πρόεδρος

 

 

 

 

 

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

 

 

 

 

 

ΣΠΗΛΙΟΣ Κ. Κρικέτος