Skip to the content

O αστυνομικός δεν είναι σκλάβος σε Ρωμαϊκή γαλέρα

      Στην Ένωσή μας έφτασαν καταγγελίες από συναδέλφους που αφορούν τις εργασιακές και υπηρεσιακές συνθήκες σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής.

      Ειδικότερα, μας καταγγέλθηκε ότι: δεν χορηγούνται οι ημερήσιες αναπαύσεις, ανάκληση χορηγούμενων Η.Α, δεν εκδίδεται η υπηρεσία σε εβδομαδιαία βάση, αλλάζει η υπηρεσία αν και αυτό δεν επιτρέπεται, καταγγελίες για συμπεριφορές προϊσταμένων προς το χαμηλόβαθμο προσωπικό που γεννούν μνήμες δεκαετίας 1970 και τέλος καταγγελίες με σκοπό τον εκφοβισμό των συναδέλφων μας προκειμένου να μην διεκδικούν τα δικαιώματα τους καθώς ορισμένοι αντιλαμβάνονται την λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας ως δική τους επιχείρηση, πιστεύοντας ότι έτσι οι αστυνομικοί θα εργάζονται προκειμένου ορισμένοι να προάγονται πατώντας κυριολεκτικά στις πλάτες του χαμηλόβαθμου προσωπικού.

     Εάν έτσι πιστεύουν κάνουν τεράστιο λάθος και τούτο θα το αποδείξουμε τις επόμενες μέρες.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε:

1) Έγγραφη ενημέρωση για τις οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις για κάθε έναν αστυνομικό.

2) Εάν εκδίδεται η υπηρεσία σε εβδομαδιαία βάση.

3) Εάν η υπηρεσία έχει αλλάξει και με ποιανού την εντολή.

4) Εάν υπάρχουν αναφορές αστυνομικών που αφορούν την συμπεριφορά προϊσταμένων προς υφιστάμενους που ξεφεύγει από τα όρια της υπηρεσιακής νομιμότητας.

   Η Ένωση μας νομίμως εκπροσωπεί τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Δυτική Αττική και τα ανωτέρω στοιχεία νομίμως θα τα χρησιμοποιήσει όπως σύμφωνα με τον νόμο έχει υποχρέωση.

 

Για το Δ.Σ.

-Ο-

Α΄ Αντιπρόεδρος

 

 

 

ΤΖΙΜΑΣ Νικόλαος

 

 

 

 

 

 

 

-Ο-

Γενικός Γραμματέας

 

 

 

ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος