Skip to the content

Οι ευθύνες στην Δυτική Αττική έχουν ονοματεπώνυμο

  Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας, δεν στέγνωσε καν το μελάνι της ανακοίνωσης από την περιοδεία του κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ που μαζί με τον Αρχηγό του σώματος Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ επισκέφτηκαν την Δυτική Αττική θέλοντας να δείξουν το ενδιαφέρον τους αφού η Δυτική Αττική είναι η μήτρα της εγκληματικότητας όπως έχει αναφερθεί από  τα πλέον επίσημα χείλη. Αναρωτιέμαι τι είδους ενημέρωση υπήρξε τόσο στον κ. Υπουργό όσο και στον κ. Αρχηγό από αυτούς που έχουν την ευθύνη για την αστυνόμευση και ασφάλεια τόσο των πολιτών όσο και των αστυνομικών.

    Είπαν ότι στην Δυτική Αττική η παρούσα αστυνομική δύναμη είναι σε τραγική κατάσταση; Είπαν ότι πολλοί αστυνομικοί στην Δυτική Αττική έχουν 25 μέρες χωρίς ούτε μια μέρα ξεκούραση (ρεπό ) ; Είπαν ότι φυλάσσονται αστυνομικά τμήματα από άοπλους αστυνομικούς; Είπαν ότι σε αστυνομικά τμήματα υπάρχει μόνο αξιωματικός υπηρεσίας χωρίς σκοπό κρατητηρίων, χωρίς σκοπό καταστήματος και χωρίς γραμματεία; Είπαν ότι υπάρχουν διοικητές υπηρεσιών  που εκτελούν καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας για να βγει η υπηρεσία; Είπαν ότι διατίθενται στο προκεκα ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ αστυνομικό προσωπικό για να φυλάσσουν τον καταυλισμό χωρίς να υπάρχει ούτε ένας μετανάστης; Είπαν για την έλλειψη καθαριότητας και ότι εν μέσω πανδημίας  οι αστυνομικές υπηρεσίες αποτελούν υγειονομικές  βόμβες; Αναρωτιέμαι αν τα γραφεία της ηγεσίας καθαρίζονται καθημερινά ή όχι. Είπαν με ποιον τρόπο γίνεται η κατανομή του προσωπικού ; Με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν ή με βάση  του ποιος έχει μπάρμπα στη Κορώνη, κοινός ρουσφέτια; Είπαν ότι χρησιμοποιούν παράτυπα Δόκιμους Αστυφύλακες και Δόκιμους Υπαστυνόμους για καθήκοντα που δεν προβλέπονται στο Π.Δ; Αναρωτιέμαι τι περιμένουν; Το μοιραίο; Το έχουμε ξανά ζήσει αυτό το σενάριο. Είπαν ότι όλα βαίνουν καλώς και όλα αντιμετωπίζονται;

    Για να γνωρίζουν λοιπόν αυτοί ( όχι πολλοί ) που έχουν την ευθύνη ,επαναλαμβάνω, για την λειτουργία της αστυνομίας στην Δυτική Αττική, θα επισκεφθούμε τον κ. Υπουργό και τον κ. Αρχηγό ως Ένωση για να τους ενημερώσουμε για την κατάντια όχι μόνο της αστυνομίας στην Δυτική Αττική αλλά και για τις ευθύνες που έχουν ονοματεπώνυμο καθώς η Ένωση μας πολλές φορές τους έχουμε ενημερώσει χωρίς όμως να διορθώνουν τίποτα και με το μόνο που ασχολούνται οφείλω να ομολογήσω με πολύ σπουδή είναι οι επικείμενες κρίσεις του Ιανουαρίου.

  Θα επανέλθω μετά την συνάντηση και με τον κ. Υπουργό και με τον κ. Αρχηγό για τα πάντα.

Υ.Γ: Όσο ψηλά και να είναι κάποιοι ας μην ξεχνούν ότι όλοι λογοδοτούν.

ΤΖΙΜΑΣ Νικόλαος

Α’ Αντιπρόεδρος Δυτικής Αττικής

Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ

Αναπληρωματικό μέλος στο ΤΑ.Π.Α.Σ.Α.