Skip to the content

Η Αστυνομία Φυλάει τον πολίτη (και άλλα ανέκδοτα με τον Τοτό)

 

Η Αστυνομία Φυλάει τον πολίτη (και άλλα ανέκδοτα με τον Τοτό)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις:

Οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) είναι μία Υπηρεσία που δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος ενάντια στο έγκλημα. Στις ομάδες αυτές έχουν επενδυθεί χρήματα του ελληνικού λαού προκειμένου να στελεχωθούν, να εξοπλιστούν αλλά και να εκπαιδευτούν άριστα ώστε να λειτουργούν σαν ομάδα προκειμένου να μπορούν να είναι στην πρώτη γραμμή στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

   Εξίσου πολλές ήταν οι υποσχέσεις και οι προσδοκίες από τη δράση των ομάδων αυτών για την πάταξη της εγκληματικότητας στην πιο επιβαρυμμένη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

   Αντί όμως να αστυνομεύουν και να προστατεύουν τον πολίτη παραμένουν ΚΑΙ αυτές εγκλωβισμένες σε φυλάξεις «στόχων» και «επισήμων».

   Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι με προφορική διαταγή του Διευθυντή της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, από κάθε ομάδα αφαιρείται ένα άτομο, ένα όχημα, ένα όπλο, ένας ασύρματος προκειμένου να δημιουργηθούν «νέες ομάδες» για να διατεθούν σε περεταίρω φυλάξεις κάτι το οποίο έχει αντίκτυπο στην ασφάλεια των συναδέλφων αλλά και παραβιάζει τις βασικές αρχές μιας τακτικής ομάδας.

  Αλήθεια, αυτοί που δίνουν αυτές τις διαταγές εγγυούνται για την ασφάλεια των συναδέλφων;

   Κύριοι, το που θα διαθέσετε τις αστυνομικές δυνάμεις και τον ποιον θα αστυνομεύετε είναι δική σας ευθύνη και εσείς κρίνεστε γι’ αυτό, η σωματική ακεραιότητα όμως και η ζωή των συναδέλφων μας είναι αδιαπραγμάτευτα και τουλάχιστον εμείς έχουμε υποχρέωση να τα προασπίζουμε.

Τέλος, οι εποχές που ορισμένοι προάγονταν και γίνονταν στρατηγοί στις πλάτες των απλών αστυνομικών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, θα τους ξεγυμνώνουμε όπως έγινε πρόσφατα με τα «μαϊμού» περιπολικά που κορόιδευαν και την αστυνομία και εξαπατούσαν την κοινωνία.

   Συνεχίζεται…

 

Για το Δ.Σ.

-Ο-

Πρόεδρος

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

ΚΡΙΚΕΤΟΣ Κ. Σπήλιος