Skip to the content

Η ΑΠΙΣΧΑΝΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Ενωσής μας από αστυνομικό -  αναγνώστη μας: 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται όλοι οι αστυνομικοί υπηρετούντες στη Δυτική Αττική, μάρτυρες των κακώς κειμένων και της αδιαφορίας εκ μέρους παντώς φύσεως ηγεσιών που εμπλέκονται και διαμορφώνουν την καθημερινότητα του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ. 

 Διαρκείς ενισχύσεις λαμβάνουν χώρα προς έτερες Διευθύνσεις ήτοι Μεταγωγών σε καθημερινή βάση καθώς και Βορειοανατολικής, Αθηνών και Πειραιώς  σε εβδομαδιαία βάση για λήψη μέτρων σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Έσχατο αποκορύφωμα (μέχρι την έκδοση της επόμενης σπασμωδικής ιλαρής διαταγής) είναι η συγκρότηση ΟΜ.Ε.ΕΤ για να σταλεί ενισχυτικά στη Διεύθυνση Αθηνών. Είναι άξιο μνείας ότι η σύσταση της ΟΜ.Ε.ΕΤ Δυτικής Αττικής γίνεται σε περίπτωση που δεν μπορεί να σταλθεί ως ενίσχυση από τα ΜΑΤ κάποια ομάδα.  

Η Δυτική Αττική έχει περιέλθει σε φάση εξαθλίωσης και δεν δύναται να ανταπεξέλθει στις πάγιες ανάγκες της. Το ρεπό είναι είδος πολυτελείας, το οποίο μάλιστα αρκετοί Διοικητές δίνουν μάχη για να δώσουν αλλά και ταυτόχρονα πολλοί συνάδελφοι με θέρμη διεκδικούν το αυτονόητο. Η λογική είναι απούσα και διαφαντεύει η παράνοια. Οι αστυνομικοί έχουν παραδώσει τα σκήπτρα της αυθυπαρξίας τους και δε μπορούν να καθορίσουν τη ζωή την δική τους και της οικογένειάς τους. Δεν μπορούν να κάνουν κανένα πλάνο για τους ίδιους μέχρι να καταφέρουν να αποδράσουν σε μια υπηρεσία που θα τυγχάνουν καλύτερης αντιμετώπισης. Μέχρι να ρίξουν μαύρη πέτρα στη Δυτική Αττική. Αν και μένουν πολλοί στα δυτικά, αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι την οποιαδήποτε πιθανότητα να υπηρετήσουν στα τοπικά Α.Τ. και Τ.Α. . 

Ο λόγος; Προφανέστατος! 

 Δέλεαρ ανύπαρκτο. 

 Μέλλον σίγουρο. Η απίσχανση θα διαιωνιστεί μέχρις ότου δεν υπάρχει άνθρωπος να υπηρετήσει στα δυτικά, μέχρις ότου αντιληφθούν οι εκάστοτε έχοντες την εξουσία ότι η οργανική δύναμη κάθε υπηρεσίας ειδικά στα Α.Τ. και στα Τ.Α. πρέπει να ανέρχεται στα προβλεπόμενα όρια.