Skip to the content

Πριν αλέκτωρ λαλήσει!

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Ενωσής μας από αστυνομικό -  αναγνώστη μας: 

Κάθε φορά στο ίδιο έργο θεατές. Εκτός ότι έχει καταντήσει κουραστικό, αυτό που σίγουρα κάνει είναι να καθίσταται αντιαποδοτικό και κυρίως με σαφές μήνυμα προς τους υπόλοιπους αστυνομικούς «καθίστε στα αυγά σας και μην ασχολείστε».

Αυτή κύριοι της ηγεσίας είναι η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ των αστυνομικών που τους έχει ανατεθεί η αστυνόμευση των καταυλισμών ΡΟΜΑ, μετά τη χθεσινή σας απόφαση να βγάλετε στη διαθεσιμότητα τον συνάδελφο μας από τη Βοιωτία που ενεπλάκη στο τραγικό περιστατικό με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 17χρόνου ΡΟΜΑ στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Για άλλη μια φορά τρέξατε να προδικάσετε, εάν όχι να προκαταδικάσετε, έναν αστυνομικό που είχε βγει έξω όχι για να σκοτώσει αλλά για να πάρει τα 37 ευρώ μεροκάματο (50% μικρότερο από αυτόν που μαζεύει ελιές για 6 ώρες την ημέρα). 

Σκέφτηκε κανείς τί μήνυμα δώσατε χθες, πριν την απόφαση της δικαιοσύνης; Τι είπατε εμμέσως πλην σαφώς στους 150 αστυνομικούς της Δυτικής Αττικής, δλδ το 99% όσων ασχολούνται με την αστυνόμευση που δουλεύουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στους 14 καταυλισμούς της περιοχής;  Γιατί εμείς το μήνυμα που λάβαμε χθες  ήταν σαφές. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΊΣΤΕ!

Γιατί εμείς οι 150 που δουλεύουμε καθημερινά στους καταυλισμούς ξέρετε τι σκεφτόμαστε; Πως θα ζήσει η οικογένεια μας με 700* ευρώ εάν κάποιος από τους 60.000 ρομά αποφασίσει να μας τραβήξει το όπλο και αυτό να εκπυρσοκροτήσει;  Γιατί μπορείς για εσάς εκεί στα κλιματιζόμενα γραφεία της Κατεχάκη να είναι πρωτοφανές, όμως για εμάς είναι σχεδόν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ και να μας επιτίθενται και να προσπαθούν να μας αποσπάσουν το όπλο μας.

*εάν δεν το ξέρετε τόσα λαμβάνει ένας αστυνομικός σε διαθεσιμότητα.  

Σας  ήταν τόσο δύσκολο να περιμένετε λιγότερο από 16 ώρες για την απόφαση της δικαιοσύνης;