Skip to the content

Αντιπροσωπεία μας στην Αστυνομική Ακαδημία και τη Σχολή Αξιωματικών

   Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Ένωσής μας στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής προκειμένου την ενημέρωση, την ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων, αντιπροσωπεία της Ένωσής μας αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα ΤΖΙΜΑ Νικόλαο, τον Β’ Αντιπρόεδρο ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟ Θεόδωρο, τον ταμία ΚΙΟΥΣΗ Ανάργυρο, τον Οργανωτικό Γραμματέα ΣΚΑΛΚΟΓΙΑΝΝΗ Γεώργιο και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα ΚΟΥΤΣΙΚΟ Ηλία, πραγματοποίησε συνάντηση με τη νέα Διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγο κα ΘΕΡΜΟΓΙΑΝΝΗ Παναγιώτα και τον Διοικητή της Σχολής Αξιωματικών Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΚΛΗΤΟΡΑΚΗ Γεώργιο.

  Ευχηθήκαμε στην κ. Διοικητή καλή και παραγωγική θητεία στα νέα της καθήκοντα. Γνωρίζουμε ότι έχει μπροστά της μεγάλες προκλήσεις να αντιμετωπίσει. Προκλήσεις τις οποίες είμαστε σίγουροι ότι είναι ήδη στις προτεραιότητές της, με κορωνίδα την καλύτερη και ποιοτικότερη εκπαίδευση των νέων αστυνομικών.

   Από την πλευρά μας τους διαβεβαιώσαμε ότι θα βρισκόμαστε δίπλα τους με όποιον τρόπο μπορούμε να προσφέρουμε στον σκοπό αυτό και παραθέσαμε μερικά από προβλήματα τα οποία υφίστανται και χρήζουν άμεσης επίλυσης, όπως είναι:

   Η αναβάθμιση των δικτυακών υποδομών η οποία θα προάγει την εκπαίδευση των σπουδαστών και θα βελτιώσει τις συνθήκες διεξαγωγής των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων.

  Η ενίσχυση της Σχολής Αξιωματικών με Αστυνομικό Προσωπικό καθώς πλέον οι ελάχιστοι εναπομείναντες Αξιωματικοί (εκπαιδευτές) που υπάρχουν είναι επιφορτισμένοι με την εκπαίδευση 420 δοκίμων με ότι αυτό συνεπάγεται για τη σωστή και άρτια εκπαίδευση των αυριανών Αξιωματικών του Σώματος.

  Τέλος, θέσαμε για μια ακόμα φορά το ΧΡΟΝΙΟ πρόβλημα της παραμονής των απορριμμάτων στους κάδους της Σχολής η οποία οφείλεται στην έλλειψη μόνιμου απορριμματοφόρου με αποτέλεσμα η Σχολή Αξιωματικών αλλά και γενικότερα οι εγκαταστάσεις της Ακαδημίας να μετατρέπονται πολλές φορές σε υγειονομική βόμβα.

   Καταστήσαμε σαφές ότι δεν μπορούμε πλέον να μπαίνουμε στη διαδικασία να γινόμαστε «επαίτες» προκειμένου να γίνεται η αποκομιδή τους και θέσαμε ξεκάθαρα ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε μάρτυρες της αδιαφορίας ή του μη συντονισμού, ποιου αρμόδιου εν τέλει; Του Δήμου; Ή της ηγεσίας; Θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και να δοθεί επιτέλους οριστική και μόνιμη λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα.

 

Για το Δ.Σ.

-Ο-

Πρόεδρος

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

ΤΖΙΜΑΣ Νικόλαος