Skip to the content

Επίσκεψη της Ένωσής μας στα Α.Τ. και Τ.Α. ΑΧΑΡΝΩΝ, ΦΥΛΗΣ και ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ καθώς και την ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής

 

 

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Ένωσής μας στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής, αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τα Α.Τ. και Τ.Α. ΑΧΑΡΝΩΝ, ΦΥΛΗΣ και ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ καθώς και την ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής προκειμένου την ενημέρωση, την ανάδειξη και την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους.

   Η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα ΤΖΙΜΑ Νικόλαο, τον ταμία ΚΙΟΥΣΗ Ανάργυρο και τους Αντιπροσώπους μας στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., ΧΡΥΣΑΚΗ Φίλιππο και ΚΡΗΤΙΚΟ Ελευθέριο, συνάντησε και συνομίλησε τόσο το με αστυνομικό προσωπικό που στελεχώνει τις ανωτέρω Υπηρεσίες όσο και με τη Διοίκηση αυτών.

   Γίναμε αυτόπτες μάρτυρες της εμφανούς έλλειψης αστυνομικού προσωπικού καθώς και της τεράστιας απόκλισης μεταξύ της οργανικής και παρούσας δύναμης όλων των Υπηρεσιών.

   Επιπλέον συζητήθηκαν τα επιμέρους ζητήματα που αντιμετωπίζει η κάθε υπηρεσία και ειδικότερα:

  1. Το τεράστιο ζήτημα με την έλλειψη υπηρεσιακών οχημάτων στην ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής με τα οποία περιπολούν και επιχειρούν οι ομάδες, τα οποία υπολείπονται τουλάχιστον κατά δεκάξι με αποτέλεσμα οι ομάδες να παραμένουν στην έδρα και να αδρανούν επιχειρησιακά μέχρις ότου επιστρέψουν οι προηγούμενες για να παραλάβουν τα οχήματά τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αστυνόμευση της περιοχής. Ένα μείζον ζήτημα το οποίο θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα και οριστικά.
  2. Τα Τμήματα Τάξης αλλά ακόμα περισσότερο τα Τμήματα Ασφαλείας, έχουν καταντήσει αντί να αστυνομεύουν την περισσότερο επιβαρυμμένη, από άποψη εγκληματικότητας, περιοχή της Ελλάδας, να διατάσσονται σε καθημερινή βάση να μεταβαίνουν σε Υπηρεσίες εκτός της Δυτικής Αττικής, διατιθέμενοι σε μέτρα, πάρεργα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς εκτός της αποστολής τους. Αποκορύφωμα αποτελεί η διάθεση συναδέλφων σε ρόλο «ταξιτζή» καθηγητών της Σχολής Μετεκπαίδευσης τους οποίους μεταφέρουν αφιλοκερδώς από και προς τις οικίες τους με υπηρεσιακά οχήματα την ώρα που θα έπρεπε να προστατεύουν τους πολίτες της περιοχής.
  3. Γι’ αυτό το οποίοι ενημερωθήκαμε και πραγματικά μείναμε εμβρόνητοι, ειδικά και μετά τον πρόσφατο βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου μας από άτομα Ρομά έξω από το σχολείο του γιου του, είναι το ότι πάρα πολλοί Ρομά, και όχι μόνο, ενώ βρίσκονται υπό καθεστώς επιβολής περιοριστικών όρων και παρότι δεν εμφανίζονται καθόλου στα κατά τόπους Τμήματα Ασφαλείας και ενώ ενημερώνονται γι’ αυτό οι Εισαγγελικές Αρχές, δεν αίρονται οι περιοριστικοί όροι με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να συνεχίζουν να εγκληματούν.

   Η Ένωσή μας πέρα από την ανάδειξη των ανωτέρω προβλημάτων, θα προχωρήσει σε ενημέρωση τόσο της φυσικής όσο και της πολίτικής ηγεσίας προκειμένου να δοθούν λύσεις και σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματα των Αστυνομικών Υπηρεσιών της περιοχής και να διεκδικεί την επίλυσή τους φέρνοντας τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους.

Για το Δ.Σ.

-Ο-

Πρόεδρος

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

ΤΖΙΜΑΣ Νικόλαος